top of page
Търсене
  • Снимка на автораGalaxico

Триумф на звездния галактически дует - Габи и Марти


От 11 до 13 ноември в град Велико Търново се проведе X-то юбилейно издание на Международния танцов конкурс ,,Балканска танцова Спартакиада'', 2022г. за купа Търновска царица. Възпитаниците на ОЦТИ ,,Галаксико'' - Габриела Антонова и Мартин Димитров, взеха участие със солови и дуетни изпълнения в разделите за Класически балет, Неокласика и Характерни танци.


Мартин Димитров, безапелационно грабна първите призови места в раздел Класически балет, с изпълнение на Вариация от балета ,,Лебедово езеро'' и ,,Грузински характерен танц'' в раздел Характерни танци.


В раздел Неокласически балет, Габриела Антонова, завоюва златен медал с танца си - ,,Полетът на пеперудата''.


В категория дуетни изпълнения в раздел Класически балет, Габи и Марти станаха също златни медалисти с Гранд Па Де Дьо от балета ,,Лешникотрошачката''. В раздел Характерни танци, в категория дуети, с танца си ,,Грузински вихър'', отново завоюваха златните медали.


Габриела Антонова и Мартин Димитров, получиха отличие за НАЙ-ДОБЪР ,,ДУЕТ'' от международното жури на Балканската танцова Спартакиада, с участието на деца от цялата страна и от Румъния и Молдова.




53 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page