top of page
Търсене
  • Снимка на автораGalaxico

Рекорден брой награди за Галаксико от фестивала на Камерния танц


Приключи XX-то юбилейно издание на фестивала на Камерния танц, който се проведе на сцена в сградата на Младежкия център на град Хасково.


Три дни от 28 до 30 април танцьори от 38 танцови колетива и от 18 града в страната, взеха участие в оспорвана надпревара за челните места в категориите за Народни танци, Класически балет, Характерни и Съвременни танци.


ОЦТИ,,Галаксико" се включи с танцов състезателен репертоар от 48 танца в 4-те възрастови категории за разделите в Класически балет, Характерни и Съвременни танци.


Нашите невероятни галактически танцьори успяха да постигнат рекорден резултат на фестивала на Камерния танц. С общо класиране на 33 танцови изпълнения на почетните челни места, Галаксико постигна рекорден успех във всички танцови и възрастови състезателни категории на фестивала.


Класиране по възрастови групи на ОЦТИ ,,Галаксико" от солови, дуетни и групови танцови изпълнения:

1-ва възрастова група се класира с 5 първи места, 2 втори места и 3 трети места;

2-ра възрастова група се класира с 4 първи места, 2 втори места и 1 трето място;

3-та възрастова група се класира с 2 първи места, 3 втори места и 2 трети места;

4-та възрастова група се класира с 1 първо място, 3 втори места и 5 трети места.


Така общото рекордно класиране на галактическите възпитаници на Тихомир Митев е с 12 първи, 10 втори и 11 трети места, с което успяват да вземат цели 33 почетни челни места, много дипломи, медали, купи и парични награди присъдени в 4-та възрастова група.


Следващото предизвикателство за нашите неуморими малки и големи танцьори от Димитровград, ще бъде на 20-ти май в град Казанлък на Националния балетен конкурс за купа ,,Българска роза".





119 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page