top of page
Търсене
  • Снимка на автораGalaxico

Ивета Бинева е избрана за участие в световното първенство по хип-хоп в Лас Вегас

Димитровградчанката Ивета Бинева завоюва място в националния отбор, който ще представи България на световното първенство по хип-хоп в Лас Вегас. 21-годишното момиче бе част от Денс център ,,Галаксико" към ОП,,Детски и младежки център" в продължение на 10 години.


Ивета Бинева е носител на множество отличия от национални и международни фестивали по модерни танци, също така бе и прима в Денс център ,,Галаксико" - Димитровград. Три поредни години е финалист на фондация ,,Димитър Бербатов" в раздел Изкуство, също така е спечелила стипендии от МОН за даровити деца от националния фестивал в Бургас.

Бенефисът на примата от Галаксико бе през 2013-а година, по време на осмия фестивал ,,България танцува". За изграждането й като танцьорка основна заслуга има хореографът на ,,Галаксико" - Тихомир Митев. Тя носи танца в себе си, радвам се, че продължи да танцува и като студентка и да се развива, каза за своята възпитаничка той.


В момента Ивета следва кинезитерапия в НСА, участва в различни танцови школи, работилници и тв формати, снима се в клипове.


Ивета е избрана за участие в шампионата по хип-хоп след кастинг на ежегодната танцова работилница “Dance it“ и седмица интензивни тренировки. Освен нея, в тима са 22-годишните Александра Ковачева и Димитър Лефтеров. Отборът носи името ТHE BULS, което идва от международното съкращение за България – BUL.

Хореографията, която подготвят танцьорите, ще бъде на Пламен Андреев и Здравко Костадинов. В момента екипът търси подкрепа за участието си в Лас Вегас. Идеята е да бъде представен танц, преплитащ българския фолклор и хип-хопа, за което ще помогне хореографът и танцьор Петър Илиев. За по-голяма автентичност в блузите към състезателните костюми ще бъде вплетена характерна нашенска шевица.


16 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page