top of page
Търсене
  • Снимка на автораGalaxico

Звездно представяне за Галаксико на международен детски етнофестивал

Галаксико получи възможността да открие и поведе с тържествено шествие началото на международния детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа”, който се проведе в хасковските Минерални бани на 31 май и 01 юни.

Фестивалът е сред отличените български фестивали със Сертификат за европейско качество, получен от Европейската фестивална асоциация.Събитието се организира от КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”, под патронажа на Бисер Петков – министър на труда и социалната политика, със съдействието на Община Минерални бани, Хасковска област.


Етнофестивалът е посветен на 1-ви юни - Международен ден на детето. Участници от училища, читалища, детски градини, центрове и школи от България и извън пределите на страната се включиха в тазгодишното 19-то издание на етнофестивала.


С близо 2000 деца, 80 групи и 70 индивидуални изпълнителя, от 16 области и 38 населени места от територията на цяла България, както и 18 танцови групи от чужбина - от Босна и Херцеговина, Грузия, Македония, Молдова, Сърбия, Турция.


Димитровградските звездни танцьори от Галаксико, с худ.ръководител Тихомир Митев, грабнаха редица грамоти и специални награди в стиловете Класически балет, Характерни, Спортни и Модерни танци.


Танцьорите спечелиха общо 11 купи със своите групови и дуетни танцови изпълнения в съответните възрастови категории и танцови стилове. А в соловите си представяния, 5 деца са отличени със специална награда – таблет.

И така възпитаниците на Тихомир Митев са отличени с общо 5 таблета, 11 купи и множество грамоти.


Следващото предизвикателство за неуморимите и трудолюбиви деца ще бъде на 15 и 16 юни в Сърбия, където ще се проведе международното състезание – Ягодина Опън.


110 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page