top of page
Търсене
  • Снимка на автораGalaxico

Димитровградчанка е сред стипендиантите от ,,България танцува''

XV-то юбилейно издание на Националния танцов конкурс за театрално-сценични танци – класически балет, характерни и съвременни танци “България танцува`2021″ се проведе на 27-28 ноември в Димитровград.


За първи път в България в такъв мащаб се провежда в онлайн платформа танцов състезателен конкурс с участие на танцови формации, читалища, школи и училища от 18 града. Общо 1300 състезатели от 40 танцови формации се включиха в голямата танцова надпревара.

Заради пандемичната обстановка миналата година конкурсът не се проведе, а тазгодишното издание се състоя онлайн с подкрепата и реализацията на DGTV.BG.


Нашата галактическа димитровградчанка от ОЦТИ ,,Галаксико" - Антоана Стефанова е сред стипендиантите в категория сола, VIII - XII клас, Съвременни танци. Класирана е с танцовото си изпълнение - ,,Животът в моето тяло".


От малките галактически танцьори - Мартин Димитров, получи специалната награда на Ивайло Янев, който присъжда награда за стимул в развитието на дете в сферата на танцовото изкуство.


Общински център за танцово изкуство ,,Галаксико" и тази година успя достойно да се класира на челните места. Общо 29 танца са сред класираните танци - 14 първи, 9 втори и 6 трети места успяха да спечелят нашите прекрасни галактически танцьори.


Голямата награда за Гран При в Съвременни танци и паричната награда от 500 лв. остава при домакините от ОЦТИ ,,Галаксико". Купата на кмета на Община Димитровград се присъди на Балетно студио ,,Звездна дъга", гр. Варна.

Жури в състав: Проф.Хикмет Мехмедов (председател на журито), Проф. д-р Антон Андонов, Мариана Крънчева, Илиан Недялков и Дарина Бедева оцениха и класираха най-добрите във всяка една от общо 49-те танцови състезателни категории в направленията за Класически балет, Характерни и Съвременни танци.


Конкурсът е включен в програмата на Министерство на културата и се осъществява с подкрепата на Министерство на образованието и науката и Община Димитровград, организатор е Общински център за танцово изкуство “Галаксико” с ръководител Тихомир Митев.


Резултати от класирането в 49-те състезателни категории, може да видите от тук:

https://www.facebook.com/photo?fbid=4690374804356520&set=gm.1353284298464127 - официални и специални награди;


Класиране на стипендианти, възрастова категория VIII - XII клас в Класически балет, Характерни и Съвременни танци;


Класиране на солови изпълнения в Класически балет, Характерни и Съвременни танци;


Класиране на дуетни изпълнения в Класически балет, Характерни и Съвременни танци;


Класиране на малки групи в Класически балет, Характерни и Съвременни танци;


Класиране на формации в Класически балет, Характерни и Съвременни танци;




444 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page