top of page
Търсене
  • Снимка на автораGalaxico

Грейнаха светлините на най-голямото живо коледно дърво в Европа

Тържествено на 04 декември /2021г./ с много настроение, гости и граждани на Димитровград посрещнаха Дядо Коледа.


Танцьорите от Общински център за танцово изкуство ,,Галаксико", зарадваха много Дядо Коледа и всички присъстващи гости и граждани на града, като придадоха на празника весело настроение и коледно усещане със своите си превъплъщения в снежинки, джуджета, феи и елфи.


Общоградското тържество протече с много настроение и изненади, танци и забави за малки и поотраснали деца. След отброяването на секундите до запалването на коледните светлини, грейна и пищна заря.


Елхата в Димитровград, която е обявена за най-високото живо коледно дърво в Европа, е с височина 28.5 метра, измерена с лазерно устройство пред нотариус. Дървото е от вида кедър и е посадено там преди 55 години, през далечната 1965-та година. Украсено е с много играчки и повече от 3000 метра светещи гирлянди.


„Предстоят ни най-светлите и чакани празници! Скоро чудото на Рождество ще ни събере с най-близките ни и любими хора и ще ни напомни за онези непреходни ценности, които осмислят живота на всеки човек. Нека топлината, светлината и любовта на тези празници ни зареждат през цялата следваща година!“, обърна се с пожелание към стеклото се множество кметът на Община Димитровград Иво Димов.




38 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page