top of page
Търсене
  • Снимка на автораGalaxico

Галактически триумф постигнаха танцьорите на международно танцово състезание в Сърбия

Танцьорите от Общински център за танцово изкуство ,,Галаксико“ – Димитровград, се завърнаха с куп награди от международен танцов фестивал в Република Сърбия, който се проведе този уикенд, 07-08 Декември.


Общо 1 500 танцьори от Сърбия, Северна Македония, Черна Гора и България се включиха във тазгодишното издание на танцовия конкурс. Професионално квалифицирано жури от 18 души оцени състезателните танцови номера, като в състав от 9 членно жури се присъди и паричния награден фонд на обща стойност 1250 евро за най-добър солист при малките и най-добър солист при по-големите, както и за най-добър дует, малка група и формация.


Нашите талантливи и неуморими звездни галактически танцьори грабнаха много медали, дипломи и общо 11 купи, от които 3 ТОП награди (купа) за най-добър солист при малките – Мартин Димитров, най-добър солист при по-големите – Антоана Стефанова и най-добър дует в изпълнение на Антоана Стефанова и Гергана Грозева с танца Waka Waka. Главният организатор на мероприятието връчи купа на Гебриел Делчев за най-много състезателни танцови представяния от всички издания на танцовия конкурс Върнячка Баня Опън. Другите 7 купи, нашитите прекрасни, трудолюбиви и упорити танцьори спечелиха с представянето си с танцовите изпълнения в малка група в съответните танцови стилове.

За първи път Галаксико представи и грабна купа с малка група в състезателна категория Family Dance Group, където родители участват в танцово изпълнение с децата. Танцът с който грабнаха публика и жури, ще можете да видите на 18 декември в 18 часа на коледния концерт на ОЦТИ ,,Галаксико“ – В очакване на Дядо Коледа – Галаксико и приятели, ОДТ ,,Апостол Карамитев“ – Димитровград.


Входът за концерта е с покани и можете да получите като се обадите на телефон 0885 01 40 71 (Тихомир Митев), 0879 18 09 48 (Златомир Колев), както може да се свържете и по имейл на dcgalaxico@gmail.com . Поканите вече са малко, така че побързайте, ако искате да бъдете част от едно вълшебно и магично танцово коледно приключение.




168 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page