top of page
Търсене
  • Снимка на автораGalaxico

Галаксико спечели най-престижната награда ,,Златна роза'' в София


Галаксико взе участие на VI SOFIA OPEN DANCE FESTIVAL- 2022, който се проведе на 15 октомври 2022г. /събота/ в Зала Арена Армеец - Тренировъчна зала. Това е отворен фестивал с конкурсен характер и тази година събитието се проведе с подкрепата на Национален фонд ,,Култура".


Прекрасните ни трудолюбиви и неуморими галактически танцьори, грабнаха една от двете най-престижни награди - ,,Златна роза''. Тази награда се присъжда на двете най-добри хореографии, взели участие във цялата фестивалната програма. Нашите прекрасни грации - Антоана Стефанова, Жаклин Златева и Джорджия Рая Влахова, с невероятното си изпълнение в Характерни танци с танца ,,Звездите на Боливуд", спечелиха престижната награда - ,,Златна роза''. Другата престижна награда, бе присъдена на фолкорен танцов състав.


Малките възпитаници на Тихомир Митев също се представиха достойно и успяха да грабнат купи, медали и дипломи, като спечелиха и Купата на кмета на Столична община с танца ,,Па де дьо от Лешникотрошачката", в изпълнение на Мартин Димитров и Габриела Антонова. Малките ни танцьори показаха невероятен професионализъм на високо ниво, като представиха изключително сложни танцови умения в танцовите си изпълнения.


Ръководителят на ОЦТИ ,,Галаксико" - Тихомир Митев, сподели, че колективът се явява за първи път на този конкурс в град София, организиран от импресарска къща и танцова организация "Изкуството на танца".


Нашите танцьори се представиха със състезателен репертоар от 18 танца в различните танцови категории и възрастови групи. Жури в състав: Анелия Серафимова-Тодорова, Проф. д.изк. Анелия Янева, Анита Дамянова, Петър Ангелов, Татяна Янева, Уарда и Филип Миланов оцениха компетентно всички участници в танцовия фестивал.


Хореографът и художествен ръководител на Общински център за танцово изкуство ,,Галаксико", сподели, че прекрасните ни димитровградски талантливи танцьори се завръщат с най-престижната награда ,,Златна роза", Купата на кмета на столична община, 4 купи в категориите за формации и общо 8 първи, 4 втори и 1 трето място.


На Галаксико предстои XVI-то издание на Националния танцов конкурс за Класически балет, Характерни и Съвременни танци - ,,България танцува", 2022г., който ще се проведе на 18-20 ноември в Спортна зала ,,Младост", Димитровград. ОЦТИ ,,Галаксико" са домакини на конкурса и организатори на това голямо танцово събитие са: ОЦТИ ,,Галаксико" - Тихомир Митев, Община Димитровград, Регионално управление по образование Хасково, Министерство на образованието и науката и Министерство на културата.


В момента регистрацията за участие в тазгодишното издание е отворена до 30 октомври, за всички желаещи участници от цялата страна от училища, клубове, състави, школи, студиа, читалища, детски градини, НПО, индивидуални участници.

Ето и линкове към събитието:



566 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page