top of page
Търсене
  • Снимка на автораGalaxico

Галаксико на гости в страната на талантите

Прекрасните ни трудолюбиви димитровградски танцьори от ОЦТИ ,,Галаксико", и худ.ръководител - Тихомир Митев, взеха участие в ТВ предаването ,,Ася в страната на талантите". Предаването се излъчи на живо в ефира на Пловдивска обществена телевизия на 26 октомври /сряда/.

Нашите прекрасни малки и големи танцьори, представиха част от новия си състезателен репертоар за 2022/2023 година, в двучасовото предаване на талантите.


Хореографът и художествен ръководител на Общински център за танцово изкуство ,,Галаксико"- Тихомир Митев, сподели за успехите на Галаксико от Sofia Open Dance Festival, на който взеха участие на 15 октомври. Той сподели, че прекрасните ни димитровградски танцьори са се завърнали с най-престижната награда ,,Златна роза", Купата на кмета на столична община и 4 купи в категориите за формации, както и общо 8 първи, 4 втори и 1 трето място.


В студиото имаше много емоции, като по време на ефир се включиха родители, колеги и зрители на отрития телефон за връзка в ефира на предаването, ката поздравиха танцьорите и техния ръководител за успехите им в страната и чужбина, както и за невероятната енергия, прекрасните хореографии и изпълнения на димитровградския танцов център ,,Галаксико''.


Тихомир Митев представи официално и журито за тазгодишния Национален танцов конкурса за театрално-сценични танци Класически балет, Характерни и Съвременни танци ,,България танцува'', което ще се проведе за 16-ти път в Димитровград.


Тук бе и момента в който Тихомир Митев, главен организатор на ,,България танцува'' и худ.ръководител на ОЦТИ ,,Галаксико'', благодари на Кмета на Община Димитровград за цялата подкрепа и съпричастност за развитието не само на ОЦТИ ,,Галаксико", но и развитието на танцовото изкуството в цялата страна, давайки възможност децата на България да покажат и развиват своите таланти и умения, включвайки се в най-големия за страната танцов конкурс - ,,България танцува''.


Прекрасната и лъчезарна водеща - Ася Антонова, също отправи поздрави към г-н Иво Димов, за получената за 6-ти пореден път награда - Етикет за иновации и добро управление за 2022-2024 година. Припомняме ви скъпи читатели, че преди години Кметът на Община Димитровград, бе официален гост в студиото на талантите, заедно с всички прекрасни димитровградски танцори и техния ръководител - Тихомир Митев.


За децата от ОЦТИ ,,Галаксико" - Димитровград, предстоят още състезателни и сценични изяви, като една от следващите е на Международен танцов конкурс за Купа Търновска царица в гр.Велико Търново, който ще се проведе от 11 до 13 ноември, както и големия танцов конкурс ,,България танцува'', който ще се проведе на 18-20 ноември в Спортна зала ,,Младост'' - Димитровград. Входът за зрители и участници ще бъде свободен през целия ден.


167 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички
bottom of page