top of page
Търсене
  • Снимка на автораGalaxico

Поредно звездно участие на Галаксико в Бургас и Сливен


На 10 юни, нашите галактически прекрасни танцьори - Марти, Габи и Джорджия, взеха участие в град Бургас и Сливен в рамките на един ден. Възпитаниците на Тихомир Митев взеха участие в Национален конкурс ,,Аз имам дарба" в град Бургас и специално поздравиха Балетна школа ,,Пети Па" в град Сливен по случай техния празник.


От прекрасния морски град Бургас, нашите танцьори се представиха с 11 танцови изпълнения и спечелиха призовите 1-ви места в категориите за Характерни танци, Лирикъл, Модерн, Контемпорари, Джаз и Класически балет в категориите за сола и дуетни изпълнения. На Джорджия Рая Влахова бе присъдена специална награда за цялостното й представяне - централна роля в мюзикъл, който ще се поставя на бургаска сцена. Худ.ръководител на ОЦТИ ,,Галаксико" получи Грамота и специален плакет за отлична педагогическа работа.


С първи самостоятелен концерт в град Сливен, отбеляза своята 5-та годишнина Балетна школа "Пети Па" с ръководител Петя Вънева. Спектакълът се проведе на 10 юни, петък, в 19 ч. в зала "Сливен". Специално участие взеха и нашите прекрасни малки таланти - Мартин Димитров и Габриела Антонова, които поздравиха танцьорите на школата и сливенската публика.

Петя Вънева сподели, че за крехките 5 години от своето съществуване, школата вече е притегателно място за много деца. Школата носи името на Мариус Петипа - френски и руски балетист, балетен педагог и хореограф. Петипа е считан за най-значимият балетмайстор и хореограф в историята на балета.


Тихомир Митев сподели в свой пост в социалните мрежи ,,Поклон на невероятната публика в гр.Сливен! Благодаря на скъпата ми Петя Вънева да бъдем гости на празника на балетна школа ,,Пети Па"- 5 години от нейното създаване! Мостовете на нашето изкуство и приятелство ще бъдат с нас до края! Бъдете успешни!"
64 преглеждания0 коментара

Comentarios


bottom of page