top of page
Търсене
  • Снимка на автораGalaxico

Звезден успех за Галаксико в Хърватска

Малките и големите танцьори от ОЦТИ,,Галаксико" и Представителен общински гвардейски отряд с художествен ръководител Тихомир Митев, взеха участие на 9-ти Международен танцов конкурс в столицата на Хърватска, гр.Загреб. Нашите момчета и момичета от Димитровград се представиха със 72 състезателни танцови номера.


Състезанието се проведе на 6-ти и 7-ми май, като имаше изключително много участници в танцовата надпревара - от 27 държави, над 5000 танцьори и малко над 1200 танцови изпълнения. Състезанието се проведе в две зали - малка зала за малките танцьори до 7 години и голяма зала за танцьорите над 8 години.


Галактическите танцьори от Галаксико спечелиха множество награди и над 30 квоти за участие в Световен танцов конкурс, който ще се проведе през октомври в италианската столица - Рим, в един от най-красивите балетни театри в страната.

Професионално жури оцени и присъди награди на най-добрите танцьори в танцовата надпревара. Журито бе състав от: Matija Novosel от Хърватска, Tihomir Mitev от България, Tamara Gjurchinovska от Македония, Stefano Sellati от Италия, Natasa Jekic от Босна и Херцеговина, Natasa Vojvodic от Сърбия, Sabrina Rinaldi от Италия, Milos Isailovic от Сърбия, Markus Kittner от Германия, Kobi Rozenfeld от САЩ (хореограф на Beyonce), Dejan Brkic от Босна и Херцеговина, Oskar Tornell от Швеция (хореограф на Justin Bieber).


С дебютно изпълнение момчетата от Представителен общински гвардейски отряд се представиха в Хърватска, като спечелиха 1-во място и квота за участие в Италия.

Това бе пореден успех за нашите димитровградски деца, които достойно представиха града и страната ни на Международния танцов конкурс в гр.Загреб.2 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page