top of page
Търсене
  • Снимка на автораGalaxico

Галактическо представяне на XX юбилеен фестивал в Минерални баниГалаксико получи възможността да открие и поведе с тържествено шествие началото на XX юбилеен Mеждународен детски етнофестивал „Децата на Балканите – с духовност в Европа”, който се проведе в летния театър на хасковските Минерални бани на 31 май и 01 юни 2023г. Събитието се организира от КНСБ и Благотворителен фонд „Проф. д-р Желязко Христов”, съорганизатор е Община Минерални бани, Хасковска област.


Етнофестивалът е посветен на 1-ви юни - Международен ден на детето. Участници от училища, читалища, детски градини, центрове и школи от България и извън страната се включиха в тазгодишното XX-о издание на етнофестивала.


Димитровградските танцьори от ОЦТИ ,,Галаксико", с худ.ръководител Тихомир Митев, грабнаха редица награди в стиловете Класически балет, Характерни, Хип-Хоп и Модерни танци. Журито връчи Гран При за цялостно представяне на танцьорите в съвременните танцови категории.


Представителен танцов състав “Чудесия” от град Пазарджик получи голямата награда на етнофестивала „Децата на Балканите – с духовност в Европа”. На второ място журито класира ОЦТИ „Галаксико“ – Димитровград, а на трето - танцов ансамбъл “Северняче” от град Попово. Снощи бе официалното награждаване и галаконцерт на победителите.


В продължение на два дни над 2 000 участници от България, Босна и Херцеговина, Молдова, Северна Македония, Сърбия, Турция и Черна гора се представяха на сцената на Летния театър в Минерални бани.55 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page