top of page
Търсене
  • Снимка на автораGalaxico

Галаксико участва в концерт-спектакъл по случай 60години Детска балетна школа и 15 години БШ"Грация"

На 15 октомври в НЧ ,,Напредък", гр.Горна Оряховица, Балетна школа ,,Грация" отбеляза 15 години творческа дейност от създаването си и 60 години от основаването на Детска балетна школа в гр.Горна Оряховица.


Танцьорите от Общински център за танцово изкуство ,,Галаксико" - Димитровград, поздравиха с танцовите си изпълнения - Прелюдие в бяло, Калинка и Тук е България, Детска балетна школа в Горна Оряховица и Балетна школа ,,Грация" с худ. ръководител и хореограф Соня Георгиева.


По покана от организаторите, Община Горна Оряховица и БШ,,Грация", специални гости в концерт-спектакъла са:

* Диляна Никифорова * - примабалерина на софийска опера и балет;

* Никола Хаджитанев * - премиер-солист на софийска опера и балет;

* Златомир Колев * - артист-балетист на Държавна опера Пловдив;

* Балет Арабеск * - гр.София

* Общински център за танцово изкуство ,,Галаксико" - Димитровград

Балетните звезди от Национална опера и балет - Диляна Никифорова и Никола Хаджитанев изпълниха адажио от балета ,,Лешникотрошачката";

Златомир Колев от Държавна опера Пловдив, поздрави зрителите с танца ,,Роди се звезда", Балет ,,Арабеск" представиха дуета ,,Свободно разположени мисли" по хореография на Аршак Галумян (премиер-солист на Щатсбалет-Берлин).


Специални поздрави получи Община Димитровград и ОЦТИ,,Галаксико" от Община Горна Оряховица за дългогодишното сътрудничество между двата града в областта на танцовото изкуство.181 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Commentaires


bottom of page