top of page
Търсене
  • Снимка на автораGalaxico

Галаксико с 3 участия в един ден и много награди и поздравления

Съботния 12-ти юни за танцьорите от Общински център за танцово изкуство,, Галаксико", бе белязан с много хубави емоции, награди и поздравления за труда и всеотдайността на децата и техният ръководител Тихомир Митев и помощник Златомир Колев.


В град Бургас се проведе 1-ви национален танцов конкурс,, Super Talent'', в който взеха участие Мартин Димитров и Габриела Антонова при малките и Антоана Стефанова при по-големите танцьори. Те се представиха в стил Класически балет, Характерни и Съвременни танци в съответните възрастови категории с 8 танцови състезателни изпълнения в категориите сола и дуети и спечелиха 7 първи места,, Super Talent ''.


В същия този ден, сутринта, други малки и големи танцьори взеха участие в село Крум, по случай Световния ден на плетенето. Танцьорите поздравиха тамошната публика с няколко танцови изпълнения. Накрая получиха грамота и медал за участието им по повод празника.


Същия ден, вечерта, танцьори от Галаксико имаха покана да се включат и в специалния празник за деня на Русия, който отбеляза руската общност в хотел-ресторант,,Афродита", Димитровград. Малки и по-големи танцьори поздравиха с руски танцов репертоар всички присъстващи на празника. След поздрава на талантливите и прекрасни възпитаници на Тихомир Митев, получиха почерпка, поздрави и благодарности за поздрава и участието на децата по случай празника на Русия.


И така за първи път в историята на балета в един ден имаше цели 3 изяви и много поводи за радост и усмивки. Подобни съответствия в балета е имало и през годините като една част от танцьорите в един ден са били в Македония, Скопие на състезание, а друга в Хасково, България. Но освен това се е случвало и в друг период от време, където Галактическите ни димитровградски таланти са участвали по едно и също време в Москва, Русия и в град Бургас, България.


Всичко това се случва благодарение на всеотдайността, отношението и любовта на ръководителя на балета Тихомир Митев и неговия помощник Златомир Колев.


Галаксико е и ще бъде! Благодарим за отношението и подкрепата на Община Димитровград в областта на културата, танцовото изкуство.


Община Димитровград, приятел на детето.
270 преглеждания0 коментара

Comments


bottom of page