top of page
Търсене
  • Снимка на автораGalaxico

Галаксико се завърна с купи и медали от Сараево

Галаксико се завърна в голямата танцова надпревара в състезанията на IDO (Международна танцова органиация), след няколко години прекъсване. Нашите танцьори представиха състезателен репертоар от 74 танца. Ръководителят на балета Тихомир Митев замина с 17 свои възпитаници - малки и големи танцьори.


В Международния танцов фестивал - Inter Dance Fest Sarajevo, се включиха над 3 000 танцьори от 18 държави и 90 танцови колектива с общо 4860 състезателни танца. Състезанието се проведе в рамките на 4 дни от 11-ти до 14-ти април, в столицата на Босна и Херцеговина - Сараево.

Хореографът и худ.ръководител на Галаксико - Тихомир Митев, прдстави нов състезателен танцов репертоар, както и нови малки и големи дебютанти - танцьори, които за първи път се представят в участие от Международно ниво. Те се представиха отлично и спечелиха в категориите за дебютанти своите отличия - медали и дипломи.


Чудесно представяне на Грасиян Петров и Гебриел Делчев, които завоюваха множество отличия и получиха награди в соловите си изпълнения. Двете момчета вървят по стъпките на Златомир Колев и Ивайло Янев, които с много труд и постоянство, постигат редица успехи на Национални и Международни състезания.

Малките и големи танцьори грабнаха множество награди - медали, дипломи и 7 купи. Международното 28 членно жури присъди Гран При - плакет на хореографа Тихомир Митев за най-активен хореограф в Internet Dance Festivala - Sarajevo. В състезателния репертоар, Тихомир Митев включи и множество фолклорни заглавия.

141 преглеждания0 коментара

Последни публикации

Виж всички

Comments


bottom of page