top of page

Диан Райчев се присъединява през 2006 година в ОЦ за Танцово изкуство ,,Галаксико", тогава той е в 12-ти клас, последна година ученик. Преди това той не е посещавал школи и клубове по танци.

Омагьосан от танца, Диан Райчев с голям устрем и много часове репетиции в танцовата зала и с пълната педагогическа подкрепа на ръководителя на Денс център ,,Галаксико" - Тихомир Митев, успява да извоюва редица успехи в страната и чужбина като става солист в ДЦ ,,Галаксико".

Активно участва в множество спектакли, концерти, състезания с балета в страната и в чужбина -  Сърбия, Унгария, Германия и Англия. От 2006 до 2009 година, Райчев се превръща в много добър танцьор и тъй като сърцето му е запленено от магията на танца, той заминава за гр.Пловдив през 2011 година като записва в Академията за музикално и танцово изкуство, паралелно с това започва да работи и в балетната трупа на Държавна опера - Пловдив.

През 2015 година получава покана за солистична роля в ,,PASHA DANCE" (Турция). Райчев заминава и се включва в сезона на трупата през 2015-та, като участва и през следващите сезони през 2016, 2017 и настоящата 2018 година. Паралелно между сезоните на ,,PASHA DANCE", той се включва и в спектаклите на балетната трупа на Държавна опера - Пловдив.

bottom of page