top of page

Художествен ръководител на Общински център за танцово изкуство ,,Галаксико”, с преподаване на Класически балет, Характерни и Съвременни танци, Джаз и Мюзикъл, Латино шоу и улични танцови дисциплини.

Създател и организатор на Национален танцов конкурс за театрално-сценични танци, ,,България танцува“ – Класически балет, Характерни и Съвременни танци, включен в културния календар на Министерство на културата на Република България, Министерство на образованието, с главен организатор Община Димитровград и Общински център за танцово изкуство ,,Галаксико”.

ТИХОМИР МИТЕВ

Национален и Международен съдия, журирал на конкурси в България, Черна гора, Сърбия, Македония, Турция , Румъния и Хърватска. В активните си години като професионален артист-балетист гастролира на сцените в Гърция, Кипър, Германия, Тунис, Ливан, Мароко, Турция, Македония и Италия.

 

Завършва втората си степен Магистър – режисьор на съвременен балет в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство (АМТИИ) в гр.Пловдив. От ВСУ,,Черноризец Храбър“, получава първата си степен Бакалавър – балетен педагог.

 

През 2012-та година с решение на Общински съвет Димитровград е избран за ,,Деец на културата”. Награждаван многократно за хореограф на годината към БТО и БСТФ. Създател на множество спектакли и концерти, белязали неговия творчески път.

 

Поставил спектаклите:

,,Легенда за извора на младостта”, ,,Завръщането”, ,,Танцът е жив”, ,,Жажда за живот”, ,,Светове”, ,,От Галаксико с любов”, ,,Галаксико и приятели”, ,,Да спасим Марица”, ,,С любов към буквите”, ,,Последите на любовта”, ,,Миг от вечността”, ,,Време за шоу”, ,,Кръстопът на танца”, ,,С обич за мама”, ,,Коледна феерия” и др.

bottom of page